EBD 2020
Oficjalna strona turystyczna Bydgoszczy

Warsztat gotowania dla osób chorych na Hashimoto

Warsztat gotowania dla osób chorych na Hashimoto

Choroba Hashimoto jest najczęstszą przyczyną zapalenia tarczycy. Należy ona do obszernej grupy schorzeń nazywanych autoimmunologicznymi. W tej grupie chorób organizm zwraca się przeciw sobie. Układ immunologiczny normalnie nastawiony na zwalczanie bakterii, wirusów, ulega tutaj rozregulowaniu i zaczyna "atakować" własne komórki. W zależności od tego, jakie tkanki i narządy ulegają temu niezrozumiałemu aktowi autoagresji, mamy do czynienia z różnymi zespołami objawów. Objawy te można skutecznie zminimalizować odpowiednią dietą i suplementacją!
Chorujesz na Hashimoto i chcesz się dowiedzieć, które potrawy Ci szkodzą, a które wspomagają Twój organizm?
Zapraszamy na praktyczne warsztaty gotowania, na których teoria połączy się z praktyką!
Plan warsztatów:
1. Część teoretyczna:
- na co zwrócić uwagę podczas odżywiania przy chorobie Hashimoto?
- nasze podejście do diety!
- przedstawienie propozycji na jednodniowy UROZMAICONY jadłospis na podstawie naszych zaleceń.
2. Gotowanie! Menu w części praktycznej:
- Śniadanie: tarta bezglutenowa z kozim serem i szpinakiem.
- II śniadanie: koktajl – bomba antyoksydantów
- Obiad: meat balls, czyli kuleczki wołowo-gryczane z pieczonymi warzywami i kiełkami
- Kolacja: Jaglany budyń ze słonym karmelem
3. KONKURS! Podczas warsztatów do wygrania:
- 1 x książka „Rozszyfruj swoją krew” w wersji PRO
- 1 x książka „Rozszyfruj swoją krew” w wersji MINI
Prelegenci:
mgr Natalia Gniadek
Myślę, że chęć rozwoju zdeterminowała moją drogę. Zawsze szukałam, drążyłam, czytałam i wdrażałam w życie to, co uważałam za dobre dla mojego ciała. Od lat praktykuje holistyczne podejście do tematu zdrowia i chorób. Ważne jest aby czerpać wiedzę ze swojego ciała. Pragnę szerzyć ta wiedzę, która pomogła mi i innym w zatrzymaniu choroby. To my sami decydujemy o swoim zdrowiu. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem rolnictwa na Uniwersytecie Technologiczno- Przyrodniczym. Pracę magisterską pisałam na katedrze Mikrobiologii, która zawsze mnie fascynowała. Obecnie kształcę się dalej na kierunku dietetyka.
mgr Adrianna Tucholska
Z wykształcenia jestem dietetykiem. Ukończyłam studia licencjackie oraz magisterskie ze specjalnością profilaktyki zdrowotnej oraz żywienia w sporcie na Collegium Medicum w Bydgoszczy.
„Dietetyk po przejściach” – teraz tak o sobie mówię przypominając sobie wszystkie diety jakie kiedyś stosowałam w celu polepszenia zdrowia i sylwetki. Nauczyło mnie to, że nie ma jednej diety dobrej dla wszystkich. Każdy potrzebuje indywidualnej opieki dietetycznej.
Moją misją jest dzielenie się wiedzą oraz doświadczeniem, jak również motywowanie i inspirowanie do zmiany. Ogromną satysfakcję i motywacje do pracy czerpię z sukcesów swoich klientów, którzy dzięki odpowiednio dobranej diecie odzyskują energię i zmieniają sposób myślenia.
Informacje dodatkowe dot. rejestracji:
- cena: 200 zł
- zgłoszenia nie opłacone są tym samym NIE KOMPLETNE
- ilość miejsc: 15
- liczy się kolejność kompletnych zgłoszeń wraz z dokonaniem płatności
Ze względów organizacyjnych zaleca się być na miejscu na min. 15 minut przed rozpoczęciem warsztatów!
W celu uzyskania dodatkowych informacji napisz do nas na adres: szkolenia@medfood.com.pl


______________________
Kalendarz wydarzeń
odbywających się w Bydgoszczy miej zawsze pod ręką dzięki aplikacji mobilnej (Android i iOS).
______________________
Informacje o wydarzeniach przesyłajcie na adres wydarzenia@visitbydgoszcz.pl
______________________
Bydgoskie Centrum Informacji nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zmiany miejsc, godzin i dat wydarzeń.

do góry

Nasza strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych, marketingowych i promocyjnych. Możesz wyłączyć tę opcję w ustawieniach prywatności swojej przeglądarki. Polityka prywatności

Rozumiem

Nasza strona korzysta z plików cookies w celach statystycznych, marketingowych i promocyjnych. Możesz wyłączyć tę opcję w ustawieniach prywatności swojej przeglądarki. Polityka prywatności

Rozumiem