Warsztat gotowania dla osób chorych na Hashimoto
Choroba Hashimoto jest najczęstszą przyczyną zapalenia tarczycy. Należy ona do obszernej grupy schorzeń nazywanych autoimmunologicznymi. W tej grupie chorób organizm zwraca się przeciw sobie. Układ immunologiczny normalnie nastawiony na zwalczanie bakterii, wirusów, ulega tutaj rozregulowaniu i zaczyna "atakować" własne komórki. W zależności od tego, jakie tkanki i narządy ulegają temu niezrozumiałemu aktowi autoagresji, mamy do czynienia z różnymi zespołami objawów. Objawy te można skutecznie zminimalizować odpowiednią dietą i suplementacją!
Chorujesz na Hashimoto i chcesz się dowiedzieć, które potrawy Ci szkodzą, a które wspomagają Twój organizm?
Zapraszamy na praktyczne warsztaty gotowania, na których teoria połączy się z praktyką!
Plan warsztatów:
1. Część teoretyczna:
- na co zwrócić uwagę podczas odżywiania przy chorobie Hashimoto?
- nasze podejście do diety!
- przedstawienie propozycji na jednodniowy UROZMAICONY jadłospis na podstawie naszych zaleceń.
2. Gotowanie! Menu w części praktycznej:
- Śniadanie: tarta bezglutenowa z kozim serem i szpinakiem.
- II śniadanie: koktajl – bomba antyoksydantów
- Obiad: meat balls, czyli kuleczki wołowo-gryczane z pieczonymi warzywami i kiełkami
- Kolacja: Jaglany budyń ze słonym karmelem
3. KONKURS! Podczas warsztatów do wygrania:
- 1 x książka „Rozszyfruj swoją krew” w wersji PRO
- 1 x książka „Rozszyfruj swoją krew” w wersji MINI
Prelegenci:
mgr Natalia Gniadek
Myślę, że chęć rozwoju zdeterminowała moją drogę. Zawsze szukałam, drążyłam, czytałam i wdrażałam w życie to, co uważałam za dobre dla mojego ciała. Od lat praktykuje holistyczne podejście do tematu zdrowia i chorób. Ważne jest aby czerpać wiedzę ze swojego ciała. Pragnę szerzyć ta wiedzę, która pomogła mi i innym w zatrzymaniu choroby. To my sami decydujemy o swoim zdrowiu. Z wykształcenia jestem magistrem inżynierem rolnictwa na Uniwersytecie Technologiczno- Przyrodniczym. Pracę magisterską pisałam na katedrze Mikrobiologii, która zawsze mnie fascynowała. Obecnie kształcę się dalej na kierunku dietetyka.
mgr Adrianna Tucholska
Z wykształcenia jestem dietetykiem. Ukończyłam studia licencjackie oraz magisterskie ze specjalnością profilaktyki zdrowotnej oraz żywienia w sporcie na Collegium Medicum w Bydgoszczy.
„Dietetyk po przejściach” – teraz tak o sobie mówię przypominając sobie wszystkie diety jakie kiedyś stosowałam w celu polepszenia zdrowia i sylwetki. Nauczyło mnie to, że nie ma jednej diety dobrej dla wszystkich. Każdy potrzebuje indywidualnej opieki dietetycznej.
Moją misją jest dzielenie się wiedzą oraz doświadczeniem, jak również motywowanie i inspirowanie do zmiany. Ogromną satysfakcję i motywacje do pracy czerpię z sukcesów swoich klientów, którzy dzięki odpowiednio dobranej diecie odzyskują energię i zmieniają sposób myślenia.
Informacje dodatkowe dot. rejestracji:
- cena: 200 zł
- zgłoszenia nie opłacone są tym samym NIE KOMPLETNE
- ilość miejsc: 15
- liczy się kolejność kompletnych zgłoszeń wraz z dokonaniem płatności
Ze względów organizacyjnych zaleca się być na miejscu na min. 15 minut przed rozpoczęciem warsztatów!
W celu uzyskania dodatkowych informacji napisz do nas na adres: szkolenia@medfood.com.pl
______________________
Kalendarz wydarzeń odbywających się w Bydgoszczy miej zawsze pod ręką dzięki aplikacji mobilnej (Android i iOS).
______________________
Informacje o wydarzeniach przesyłajcie na adres wydarzenia@visitbydgoszcz.pl
______________________
Bydgoskie Centrum Informacji nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zmiany miejsc, godzin i dat wydarzeń.