Przejdź do treści

Kuchnia Historyczna w Ostromecku. Kociewie.

Gdzie?
Kuchnia Historyczna w Ostromecku. Kociewie.

Światowy Dzień Kociewia 10 lutego 2024
Kuchnia Historyczna – to część Kuchni Pałacowej w Ostromecku. W czasie organizowanych spotkań będziemy zajmować się dziedzictwem kulinarnym województwa kujawsko-pomorskiego. Nie zabraknie historycznych przepisów, regionalnych zwyczajów oraz produktów tradycyjnych, a to wszystko połączone z degustacją.
Spotkania prowadzone są przez Annę Kornelia Jędrzejewską – kuratorkę Sekcji Dziedzictwa Kulinarnego MCK w Bydgoszczy oraz kuchmistrza Błażeja Mirotę – szefa Kuchni Historycznej przy współudziale zaproszonych gości.
Wydarzenia organizowane są w Starej Kuchni – miejscu, w którym onegdaj przygotowywano pałacowe potrawy. Inaugurujemy cykl w Światowy Dzień Kociewia – 10 lutego


W programie:
- Kociewie i jego dziedzictwo kulinarne – Anna Kornelia Jędrzejewska – kurator sekcji Dziedzictwa Kulinarnego MCK
- Fjut kociewski na maślance – prezentacja i degustacja regionalistka Magdalena Potulska
- Zylc kociewski – prezentacja i degustacja kuchmistrz Błażej Mirota – szef kuchni Historycznej Pałace Ostromecko


Miejsce: Stara Kuchnia
Koszt: 25 zł
Zapisy: recepcja@palaceostromecko.pl


______________________
Kalendarz wydarzeń
odbywających się w Bydgoszczy miej zawsze pod ręką dzięki aplikacji mobilnej (Android i iOS).
______________________
Informacje o wydarzeniach przesyłajcie na adres wydarzenia@visitbydgoszcz.pl
______________________
Bydgoskie Centrum Informacji nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zmiany miejsc, godzin i dat wydarzeń. 

do góry

beWir verwenden Cookies, um die Nutzung unserer Dienste zu erleichtern. Wenn Sie keine Cookies auf Ihrer Festplatte haben möchten, ändern Sie die Einstellungen Ihres Browsers.

Ich verstehe