Przejdź do treści

Artyści w Bohemie: Joanna Brodzik

Gdzie?
Artyści w Bohemie: Joanna Brodzik

Miliony widzów pokochały ją jako serialową Magdę M., ale Joanna Brodzik to nie tylko popularna aktorka. Podczas wieczoru w Bohemie zaprosi wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda na kolację degustacyjną z autorskim menu. To będzie wieczór pełen wyjątkowych smaków i opowieści.


Joanna Brodzik to uwielbiana aktorka filmowa, telewizyjna i teatralna. Postaci, które zagrała w serialach „Kasia i Tomek”,” „Magda M.” czy serii „Rozlewisko” przyniosły jej ogromną sympatię widzów oraz popularność. Ma na koncie kilkadziesiąt ról i wiele nagród. Otrzymała m.in. Nagrodę Miesięcznika CINEMA „Z Cinema do Cannes” czy Telekamerę w kategorii Najlepsza Aktorka. W tym roku obchodzi jubileusz 30 – lecia pracy zawodowej.


Joanna Brodzik, to też prezeska Fundacji „Opiekun Serca” i dyplomowana trenerka Szkoły Trop, aktywnie poszukująca w swoich projektach zawodowych możliwości popularyzowania aktywnego słuchania i empatii w działaniu.


O „smaczliwościach świata”
Podczas spotkania w Bohemie odkryjemy jej kolejny talent, jakim jest gotowanie. Joanna Brodzik to pasjonatka życia. Smakoszka. Jej debiut literacki „Umami. Opowieści i przepisy” to pełna humoru gawęda kulinarna, będąca zapisem pasji i zgromadzonej przez lata wiedzy. Pozycja została z dużym szacunkiem przyjęta przez środowisko profesjonalistów w dziedzinie gastronomii. Jej przepisy powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. To sensualna podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą każdy będzie mógł podzielić się z bliskimi.


Wśród opowieści i smaków
Kolacje degustacyjne połączone ze spotkaniami autorskimi, organizowane przez najwybitniejszych szefów kuchni wraz z Joanną to niezwykle ekscytujące i ubogacające podróże do krainy przypraw i potraw.


Tak będzie również 27 lipca w Bohemie. Przed nami wieczór z wyjątkowymi opowieściami i menu, które specjalnie na ten jeden wieczór Joanna Brodzik stworzy wraz Szefem Kuchni Restauracji Weranda Kamilem Wełnicem.


– „Moją debiutancką książkę „Umami. Opowieści i przepisy” wyśnioną, wymarzoną gawędę kulinarną napisałam w czasie pandemii. By podarować sobie bezpieczną przestrzeń pośród wspomnień, historii i ludzi, których miałam szczęście spotkać. By w ograniczeniu znaleźć dla siebie ukojenie – opowiada Joanna Brodzik – Kocham gotować. Choć tak naprawdę najważniejsze są dla mnie szacunek do ludzi, dialogu i wzajemnej obecności jaką możemy sobie podarować siadając do jednego stołu. Nie wiedziałam, że potrafię napisać książkę. Nie wiedziałam, jak zareagują na nią czytelnicy i czytelniczki. To, że cieszy się powodzeniem, że wzrusza, porusza, że dostarcza wiedzy i wrażeń – jest dla mnie wspaniałym doświadczeniem, które pragnę rozwijać.”


Pasja, która łączy ludzi
Joanna Brodzik zdradza, że największą kulinarną inspiracją była dla niej babcia. – „ Jedzenie to nie tylko spożywanie tego, co finalnie trafi na talerz, ale spotkania z ludźmi. Ona bardzo to kultywowała. Przy niewielkim stole potrafiła zmieścić ponad dwadzieścia osób. To postanowiłam sobie od niej przywłaszczyć – opowiadała aktorka w „Dzień Dobry TVN”. Jest przysłowie: „Jeśli jesteś szczęściarzem większym niż inni, buduj dłuższe stoły, a nie wyższe mury”. Joannie Brodzik sztuka ta udaje się doskonale. Bo – jak podkreśla aktorka – jedzenie z radością z innymi, przygotowywanie posiłków z sercem jest nie tylko zamienianiem produktów w danie, lecz także zamienianiem posiłku w energię, która odżywia nas całych. – Dla mnie najważniejsza jest wspólna obecność przy stole. Dedykuję tę książkę tym, z którymi miałam i mam szczęście przy tym stole siedzieć. Posilać się między kolejnymi kęsami naszą bliskością, śmiechem, radością, zwierzeniami – wyznaje.


Spotkanie w sobotę 27 lipca 2024 roku o godzinie 17:00. Bilety w cenie 350 zł/osoba obejmują wstęp na spotkanie autorskie z Joanną Brodzik oraz wykwintną kolację, ktorej menu aktorka stworzy wraz z Szefem Kuchni Weranda Kamilem Wełnicem. Przy rezerwacji prosimy o informację o dietach lub uczuleniach.


Podczas wieczoru będzie można nabyć książkę Joanny Brodzik „Umami. Opowieści i przepisy”.


INFORMACJE i REZERWACJE
Telefon +48 52 5 600 602


______________________
Kalendarz wydarzeń
   odbywających się w    Bydgoszczy    miej zawsze pod ręką dzięki    aplikacji mobilnej    (Android i iOS). 
______________________
Informacje o wydarzeniach przesyłajcie na adres    wydarzenia@visitbydgoszcz.pl    
______________________
Bydgoskie Centrum Informacji nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zmiany miejsc, godzin i dat wydarzeń. 


 

do góry

beWir verwenden Cookies, um die Nutzung unserer Dienste zu erleichtern. Wenn Sie keine Cookies auf Ihrer Festplatte haben möchten, ändern Sie die Einstellungen Ihres Browsers.

Ich verstehe